Çocuklarla Yağlı Boya Kursları

Thumbnail image 

Anadolu İletişim Bilgileri:

0322 459 37 37
0532 165 2 000
0545 200 222 0
0505 296 21 96
Merkez: Çınarlı Mah. 61014 Sok. No: 4 Arzu Apt. Zemin Kat: 2 Seyhan / ADANA 0322 459 37 37
Atölye: Döşeme Mah.60025 Sok. No: 24 Seyhan / ADANA 0322 431 11 54

ÇOCUK SANAT GRUPLARI İÇİN EN ÇOK SORULAN SORULAR

 


1-Kursunuzda çocuklara yönelik ne gibi faaliyetler var?


CEVAP 1- Anadolu Güzel Sanatlar Merkezimizde erişkinlerin yanı sıra 05-13 yaş grubundaki çocuklar içinde çeşitli faaliyetlerimiz mevcut. Bu faaliyetler karakalem, yağlıboya, guaş boya, sulu boya, akrilik boya teknikleri, ebru, tual çalışması, rölyef tarzı kabartma resimler, cam boyama, kolaj vb. tekniklerdir. Grup çalışmaları dışında birebir özel ders şeklinde resim, heykel ve ebru dersleri de alınabilmektedir.


 

 

SORU 2- Resim, heykel, ebru gibi sanatsal faaliyetlerin çocuklarımıza ne gibi faydaları vardır?


CEVAP 2- Çocuklar, bireysel veya grup çalışmaları yaparak yoğunlaşma, gözlem yeteneği ve yaratıcılıklarını geliştirip, hayal güçlerini resme yansıtma özgürlüğünü kazanırlar. Geleceğin genç sanatseveri ya da sanatçısı olma yolunda bir temel oluştururlar. Resim, heykel, ebru gibi sanatsal faaliyetler, onların dışa vuramadıkları duygularını anlatmalarına yardımcı olurken, her türlü yeteneklerini de geliştirmektedir. Renkli dünyalarını çeşitli faaliyetler ile doyuma ulaştırarak kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlarlar. Sanatsal faaliyetlerin en büyük faydası kuşkusuz, yaşadığımız dünyayı daha da güzelleştireceğine olan inancımızdır.


 

 

SORU 3- Çocuğumu resim kurslarınıza yazdırmak istiyorum fakat yetenekli olup olmadığını bilmiyorum. Ama resim yapmayı çok seviyor. Kurslarınıza katılabilir mi?


CEVAP 3- Çocukların ve diğer tüm kursiyerlerimizin resim gruplarına kayıtları sırasında dikkate aldığımız nokta, resim yapmayı sevip sevmemesidir. Dolayısıyla yetenekli veya değil isteyen her birey resim sanatını öğrenebilir, geliştirebilir.


 

 

SORU 4- Çocuğumu resim, ebru veya heykel kurslarınıza kayıt yaptırmak istiyorum. Kayıt için neler gerekli?


CEVAP 4-Çocuğunuzun resim, ebru veya heykel kurslarına kaydı için velilerden birinin kimliği ile gelmesi yeterlidir. Çocuğunuz ile birlikte kursa gelmeniz tavsiye edilir. Çocuk kursu gezer, örnekleri ve sınıf içi ortamları görür. Böylece derse gelmeden önce kursu tanımış olur.


 

 

SORU 5- Çocuklar için resim, heykel, ebru kursları hangi gün ve saatlerdedir?


CEVAP 5-Çocuklar için yapılan faaliyetlerin bazıları grup içerisinde, bazıları ise bire bir özel ders şeklinde yapılmaktadır. Resim teknikleri  (karakalem, yağlıboya, guaş boya, sulu boya, akrilik boya teknikleri, tual çalışması) ve ebru, rölyef tarzı kabartma resimler, cam boyama, kolaj vb. sanatsal faaliyetler 8-10 kişilik gruplarda çalışılmaktadır. Dersler sezon içinde (01 Eylül – 30 Mayıs) cumartesi günleri yapılmaktadır. Ders saatleri 10.30 -12.30 arasındadır. Yaz sezonunda ise tatil dönemi olduğu için 1’er aylık paket programlar yapılır. Dersler hafta içi 2 gün yapılır. Dersler yine 10.30 – 12.30 saatleri arasında yapılır. Tüm bu teknikler talebe göre birebir özel ders şeklinde de yapılabilmektedir. Özel derslerde gün ve saatler kursiyerlerle birlikte ayarlanabilmekte, akşam ya da hafta sonları da yapılabilmektedir.


 

 

Beray

SORU 6- Kayıt yaptırmak için belirli tarihler var mıdır?


CEVAP 6- Yılın 12 ayı kayıtlarımız devam etmektedir. Her derste konular birbirinden bağımsız olduğu için derse dâhil olan çocukta diğer arkadaşları ile eşit şartlarda o konuya başlamış olur.


 

 

SORU 7- Çocuklara özel ders aldırmak için yaş aralığınız nedir?


CEVAP 7- Çocuklar için özel dersler 07-13 yaş aralığında verilebiliyor. Zaten 14 ve üstü her yaş grubu, özel ders ya da hobi gruplarımızda uygulanan tüm faaliyetlere katılabiliyor.


 

 

SORU 8- Çocuklara yönelik resim, heykel, ebru kursları ne kadar devam etmektedir?


CEVAP 8- Çocuklara yönelik resim, heykel, ebru kurslarına 12 ay boyunca devam etmektedir.


 

 

 

 SORU 9 – Çocuklara yönelik sanatsal faaliyetlerde hangi malzemeler gerekiyor?


SORU 9 –  Derslerde kullanılan malzemelerden kursiyerler sorumludur. Çocuklara yönelik resim, heykel, ebru vb. faaliyetlerde kuru boya, sulu boya, akrilik, pastel boya, karakalem vb. malzemeler kullanılır. Heykel derslerinde yine kırtasiyelerde rahatlıkla bulunabilen seramik hamurlar, kâğıt hamurlar veya sanat hamurları kullanılabilir. Ebru dersi için tüm malzemeyi öğretmen getirmektedir. Malzeme listeleri, bir sonraki dersin konusuna göre, velilerimize verilir ve öğrenci bu malzemelerle birlikte diğer dersine gelir.


 

 

SORU 10 – Çocuk grupları için sergi yapılıyor mu?


CEVAP 10 – Evet, her sezon sonunda Mayıs ayı sonu veya Haziran ayının ilk haftaları çeşitli sanat galerilerinde sergilerimizi yapıyoruz. Yapılan çalışmaların bir kısmı çerçevelenir, bir kısmı da panolara asılarak sanatseverlerin beğenisine sunulur. Sergilere çocuğunuz arkadaşları, öğretmenleri, akrabalarınız yani dileyen herkes davet edilebilir.


 


[widgetkit id=”28″]


[widgetkit id=”21″]


[widgetkit id=”15″]


[widgetkit id=”6″]


 

Thumbnail image 

Anadolu İletişim Bilgileri:

0322 459 37 37
0532 165 2 000
0545 200 222 0
0505 296 21 96
Merkez: Çınarlı Mah. 61014 Sok. No: 4 Arzu Apt. Zemin Kat: 2 Seyhan / ADANA 0322 459 37 37
Atölye: Döşeme Mah.60025 Sok. No: 24 Seyhan / ADANA 0322 431 11 54

[widgetkit id=”40″]

Görsel Sanatlar Kursu, Hobi Çizim Kursları, Hobi Olarak Çizim Eğitimi, Hobi Olarak Resim Eğitimi, Hobi Olarak Sanat Kursları, Hobi Resim Kursları, Hobi Yağlıboya Kursları


yasarkarakuzu

ANADOLU SANAT Sosyal Medyada facebook.com , instagram.com  youtube.com ve anadolusanat.com ve sanat marketimiz için risusart.com ziyaret edebilirsiniz

Bir cevap yazın