Kaligrafi Kursu

Thumbnail image 

İletişim Bilgileri:
Anadolu Telefonlarımız

0322 459 37 37
0532 165 2 000
0545 200 222 0
0505 296 21 96
Merkez: Çınarlı Mah. 61014 Sok. No: 4 Arzu Apt. Zemin Kat: 2 Seyhan / ADANA 0322 459 37 37
Atölye: Döşeme Mah.60025 Sok. No: 24 Seyhan / ADANA 0322 431 11 54

Kaligrafi Kurs


Kaligrafi Uzak doğudan Asya’ya uzanan süsleme sanatıdır. Günümüzün el ile yapılabilecek estetik yazı yazma şeklidir. Kaligrafi bir sanattır. Kusursuz şekilde yazılan yazılar ile davetiyeden süslemeli eşyalara kadar her bir detay kaligrafi sayesinde şekillenebilmektedir. Dik ve yatay çizgiler estetiksel bir biçimde şekillenerek davetiye, sertifika, diploma, güvenlik kartları ve porselen ürünlerin üzerine işlenmektedir. Kaligrafi yapmak el yeteneğidir. Bu yüzden isteyen herkes kolay kolay yapamamaktadır.


Kaligrafi çalışmasının başarılı olabilmesi için harf boyutlarının aynı olması simetrik bir görüntü yaratılması gerekir. Bu yapılan iş aslında tamamen hayal gücü ve asimetrik becerilerin bütünüdür. Ülkemizde kaligrafi güzel yazma sanatı olarak gözle görülür her yerde uygulanmaktadır. Çevrenizde görebileceğiniz belge ve her davetiye de yazı stili kaligrafi sanatından esinlenerek yapılmaktadır.


Kaligrafi  bir sanatçının kusursuz şekilde çalışması sonucu ortaya çıkar. Bu kusursuz çalışma sırasında dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibidir:


  • Doğru boşluk bırakmak
  • Doğru biçimlendirme yapmak
  • Yazıya simetrik görünüm kazandırmak
  • Zarif ve kibar bir yazı stilini ortaya çıkarmak
  • Harf orantılarını eşit hazırlamak

Kaligrafi Kursları arayışı içerisine girdiyseniz atölyemiz ile tanışma vaktiniz geldi demektir. Kaligrafi Eğitim konusunda uzman eğitici kadromuz ile hizmet veriyoruz.


Kaligrafi Kursu


Sanatçısına estetik bir çalışma imkanı yaratan kaligrafi şık ve özenli bir yazı ile göz doldurmaktadır. İnsanların özel anlarını anlamlandırma isteklerini sayesinde bu yazı çalışması daha çok tercih edilmektedir.


Kaligrafinin birçok çeşidi  bulunmaktadır. Bu çeşitleri arasında Latin kaligrafi ve Arap kaligrafisi en göze çarpanlardır. Fakat günümüzde daha çok kullanılan batı kaligrafisidir. Alfabemiz gereğince ülkemizde batı kaligrafisi yaygınlaşsa da yurt dışında ise Arap kaligrafisi daha popülerdir.


Kültürel zenginliğin simgesi olarak nitelendireceğimiz kaligrafi bir sanattır. Bu sanatı icra edebilmek için çok çalışmak ve tecrübe sahibi olmak gerekir. Artık ticari levhalar üzerinde dahi kaligrafi kullanıldığı görebiliyoruz.


Kültür ve dilin zenginliğin önemini en iyi şekilde vurgulayan kaligrafi tarihimizin mirasıdır. Bu mirasa sahip çıkarak öğrenmeniz halinde iş imkanları da oluşmaktadır. Davetiye, diploma ve levhalar üreten firmalar için kişiye özel tasarımlar hazırlayabilirsiniz.


 Eski Yazı Ustaları ile tanışmak ve Kaligrafi Kursu ile bu sanata adım isteyenleri bekliyoruz.


Kaligrafi kursumuzun sonunda öğrendiğini bu sanat ile değişik şekiller ve yazı stilleri sayesinde birçok eşya ve malzemeye hayat verebilirsiniz. Anadolu Sanat Merkezi olarak çok çeşitli kurslara ev sahipliği yapıyoruz. Ürettiğiniz çalışmaları web sitemizden üzerinden satışa çıkararak bu yola ilerlemeniz için sizlere yardımcı da oluyoruz.

 


[widgetkit id=”28″]


[widgetkit id=”21″]


[widgetkit id=”15″]


[widgetkit id=”12″]


[widgetkit id=”6″]


Thumbnail image 

İletişim Bilgileri:
Anadolu Telefonlarımız

0322 459 37 37
0532 165 2 000
0545 200 222 0
0505 296 21 96
Merkez: Çınarlı Mah. 61014 Sok. No: 4 Arzu Apt. Zemin Kat: 2 Seyhan / ADANA 0322 459 37 37
Atölye: Döşeme Mah.60025 Sok. No: 24 Seyhan / ADANA 0322 431 11 54

[widgetkit id=”40″]


Arapça Yazı Eğitimleri, Divitle Yazdığı, Güzel Hat Kursları, Güzel Yazı Yazanlar, İle Yazı Yazma, Kaligrafi Kursu, Kaligrafik Güzel Yazı, Kesik Üçlü Yazı, ki Eski Yazı Ustaları, Kur'an Yazısı


yasarkarakuzu

ANADOLU SANAT Sosyal Medyada facebook.com , instagram.com  youtube.com ve anadolusanat.com ve sanat marketimiz için risusart.com ziyaret edebilirsiniz

Bir cevap yazın

kaligrafi kursu

Thumbnail image

İletişim Bilgileri:
Anadolu Telefonlarımız
0322 459 37 37
0532 165 2 000
0545 200 222 0
0505 296 21 96
Merkez: Çınarlı Mah. 61014 Sok. No: 4 Arzu Apt. Zemin Kat: 2 Seyhan  0322 459 37 37
Atölye: Döşeme Mah.60025 Sok. No: 24 Seyhan / ADANA 0322 431 11 54

Hobi Resim, Fotoğraf, Heykel, Ebru Kara kalem Kursları Hakkında En Çok Sorulan Sorular

SORU 1- Hobi resim kursları, heykel, ebru, hobi fotoğraf, kaligrafi kursları, karikatür kursları için ne zaman kayıt yapılabilir.
CEVAP 1- Hobi resim kursları, , ebru, fotoğraf, kaligrafi, karikatür kursları için yılın 12 ayı kayıt yaptırabilirsiniz. Bazı dersler grup şeklinde, bazı dersler ise birebir özel ders şeklinde yapılır. Her kursiyer kendi seviyesine göre yönlendirilir.

SORU 2- Hobi resim kursları, heykel, ebru, fotoğraf, kaligrafi, karikatür kurslarına katılmak istiyorum fakat hiçbir bilgim, deneyimim yok. Sıfır seviye ile de başlayabilir miyim?
CEVAP 2 – Hobi resim kursları, heykel, fotoğraf, kaligrafi, karikatür kurslarına katılabilmeniz için hiçbir alt yapı gerekmiyor. Aramıza katılan her kursiyerimizin sıfır altyapı ile geldiğini varsayarak dersler anlatılır.

SORU 3 – Hobi resim kursları, heykel, ebru, fotoğraf, kaligrafi, karikatür kurslarına katılmak istiyorum fakat yeteneğim olup olmadığını bilmiyorum. Yine de başarı gösterebilir miyim?
CEVAP 3 – Hobi resim kursları, heykel, ebru, fotoğraf, kaligrafi kursları, hobi karikatür kurslarına katılmak isteyen tüm arkadaşlarımıza söylediğimiz şudur; yeteneğiniz olup olmadığı bizi ilgilendirmiyor. Sizden tek istediğimiz istek ve istikrar. Gerisini bize bırakın.

SORU 4 – Hobi kursları ne kadar sürüyor?
CEVAP 4 – Kursiyerler istediği kadar hobi kurslarına devam edebilirler. Bazı kursiyerlerimizin zamanı kısıtlıdır, şehir dışından gelmiştir veya senelik iznini ayarlamıştır, 1 ay gelir. Bazı arkadaşlarımızın bir engeli yoktur, 12-13 yıl devam ederler. Hobi resim kurslarımızda en az 1 aylık kayıt alınır. Özel derslerde daha kısa süreli de ders alınabilir.

SORU 5 – Hobi Fotoğraf dersleri hakkında ayrıntılı bilgi alabilir miyim?
CEVAP 5 –Hobi fotoğraf kurslarımız 10 Saatlik bir kurdur. Profesyonel veya yarı profesyonel makine zorunluluğu vardır. Dersler birebir yapılır. Ders saatleri ve günleri öğretmenin, kursiyerin ve kursun uygun saat ve günlerine ayarlanabilir. Yılsonunda sergimiz yapılır. Dileyen arkadaşlarımız 3-5 fotoğrafı ile sergiye katılır ve başarı belgeleri sergide taktim edilir.  

SORU 6 – Hobi heykel dersleri hakkında ayrıntılı bilgi alabilir miyim?  
CEVAP 6 – Hobi heykel derslerimiz 8 Saatlik kurlardan oluşur. Ders saatleri ve günleri öğretmene, kursiyere ve kursa uygun saatlere göre ayarlanabilir. Malzeme kursiyere aittir. Şu an gerekli kil kursumuzda mevcuttur. Onun dışında gerekli olacak malzemeler kursiyere aittir. Rölyef veya büst çalışmaları yapılabilir. Yapılan ürünler kursiyere aittir. Kursiyer dilediği kadar heykel derslerine devam edebilir. Kurs bitiminde kursiyerlere başarı belgeleri verilir. Dileyenler yılsonu sergilerimize katılabilir, isteğe bağlı olarak çalışmalarının satışını yapabilirler.

SORU 7- Hobi ebru kursları hakkında ayrıntılı bilgi alabilir miyim?
CEVAP 7 – Hobi ebru kurslarımız toplamda 8 saatlik bir kurdur. Dersler birebir yapılır. Malzeme kursiyere aittir. Malzemeyi öğretmenin getirmesi istenirse ücreti öğretmene verilir. 8 Saatten daha fazla ders almak isteyenler kursa devam edebilirler. Dersler istenirse ebru suyunun ve boyasının hazırlanışından itibaren gösterilir. Ders saatleri ve günleri öğretmene, kursiyere ve kursun uygun saatlerine göre ayarlanabilir. Kurs bitiminde başarı belgeleri taktim edilir.

SORU 8 – Hobi resim kursları hakkında ayrıntılı bilgi alabilir miyim?
CEVAP 8 – Hobi gruplarımız her hafta 2 ayrı grup şeklinde derslere devam etmektedir.

1.Grup cumartesi günleri 13.00-16.00 saatleri arasında,
2.Grup salı günleri saat 09.00 – 16.00 saatleri arasında ders yapmaktadır.

Her iki hobi resim grubumuzda 8-10 kişiliktir. Aynı grup içerisinde dileyenler karakalem, sulu-kuru-pastel boya veya yağlıboya, kabartmalı teknikler çalışabilir. Ders süresince öğrencilerle birebir ilgilenilir. Dileyen kursiyerlerimiz tüm teknikleri deneyebilir. En az 1 aylık kayıt yapılır. Kursiyerler dilediği kadar kursa devam edebilirler. Hafta sonu grubumuz 12 ay faal bir gruptur. Mayıs ayı sonu veya haziran ayı başlarında AÇS Sanat Galerisinde resim sergimiz yapılır. Dileyenler tablolarını bu sergilerimizde satabilirler. Sıfır çizimle de resim kursuna başlanabilir.

SORU 9 – Hobi resim kurslarında ilk ders neler yapılır?
SORU 9 – Hobi resim kurslarında ilk dersimiz için resim-fotoğraf arşivimizden kursiyerle birlikte 5-6 resim seçilir ve öğretmenlerimizin de fikri alınarak ilk yapılacak çalışmaya başlanır. Veya kursiyer kendi seçtiği bir resim ya da fotoğrafı öğretmene gösterip fikrini alabilir. Kursiyer malzemelerini ve resmin çıktısını alarak ilk çalışmasına başlar. Tuvale yapılacak bir çalışmaysa resmin ölçülerine göre tuval önceden kursiyer veya kursumuz tarafından mutlaka temin edilir.

SORU 10 – Hobi karakalem derslerinde hangi malzemeler gerekir?
CEVAP 10 – Hobi kara kalem kursları için gerekli olan malzemeler;

1)35×50 Şöhler veya Canson kâğıt

2)50 cm.lik Plastik Cetvel (2 adet)

3)50X70 Ebadında Duralet (1 Adet) (Evde Kalsın)

4)Maket Bıçağı- – Kıskaç

5)Silgi-Kalem Silgi-Hamur Silgi

6)Kuru–Sulu Boya (Sulu boyanın kalem hali) (48’lik -36 veya 24’lük Alpino Marka Olabilir)

7)HB-B-2B-4B-H-2H-4H- Kalemler

8)50×70 Ebadında Resim Dosyası -(siyah fermuarlı resim dosyası veya bazuka şeklinde proje çantası)

9)A4 Ebadında Çizgisiz Eskiz Defteri

10)Füzen Kalem (8B veya 6B olabilir)

SORU 11- Hobi yağlıboya kurslarında gerekli malzemeler nelerdir?
CEVAP 11- Hobi yağlıboya kurslarında gerekli olabilecek malzemeler;

1-      Bir takım yağlıboya (pebeo marka olabilir)

2-      Yağlı boya fırçaları (5 sıfır-6-11-16 numaralı)

3-      1 Adet küçük boyacı fırçası

4-      Kokusuz tiner ve kokusuz terebentin

5-      2 Küçük spatula, biri küt uçlu diğeri verev uçlu

6-      Yağlıboya paleti (Kâğıt palet veya büyük plastik palet)

7-      HB Kalem – silgi

8-      Füzen kalem (8B veya 6B olabilir)

9-      50 cm’lik plastik cetvel

10-  Kullanılacak tiner ve terebentinin muhafazası için 2 adet kapaklı, küçük cam veya metal şişe

11-  Fırçaların temizliği için yumuşak bez parçası- ıslak mendil-kâğıt havlu

12-  İsteğe bağlı malzeme çantası ve önlük

13-  Füzen Kalem (8B veya 6B olabilir)

Gelin, Kurslarımıza Kayıtsız Kalmayın

Thumbnail image

İletişim Bilgileri:
Anadolu Telefonlarımız
0322 459 37 37
0532 165 2 000
0545 200 222 0
0505 296 21 96
Merkez: Çınarlı Mah. 61014 Sok. No: 4 Arzu Apt. Zemin Kat: 2 Seyhan 0322 459 37 37
Atölye: Döşeme Mah.60025 Sok. No: 24 Seyhan / ADANA 0322 431 11 54

[widgetkit id=10]
[widgetkit id=14]
[widgetkit id=17]
[widgetkit id=18]

Bilgisayar Silver Takısı, En Başarılı Silver Takısı, En Güzel Silver Takısı, En Hit Silver Takısı, En İyi Silver Takısı, En İyi Silver Takısı, En Kaliteli Silver Takısı, En Son Silver Takısı, En Süper Silver Takısı, En Ucuz Silver Takısı, En Uygun Silver Takısı, En Yeni Silver Takısı, Kaligrafi Kursu, Özel Silver Takısı, Silver Takısı


yasarkarakuzu

ANADOLU SANAT Sosyal Medyada facebook.com , instagram.com  youtube.com ve anadolusanat.com ve sanat marketimiz için risusart.com ziyaret edebilirsiniz