
Kompozisyon Öğeleri Denge
Kompozisyonun düzenlemesinde ve bütünlüğün sağlamasında denge duygusu önemlidir. Bir düzenlemeye giren biçimlerin renkleri, dokuları, yönleri, aralıkları ve ölçüleri birbirleriyle karşılaştırma konusu olur. Tasarı öğeleri, birbirleriyle ortaya koydukları değerler yönünden tartıldıklarında genel bir denge hissedilmeli, herhangi bir biçim ya da bir grup ağır basarak tasarımın ağırlık merkezini kendi tarafına kaydırmamalıdır. Ağırlık merkezi alanın ortaya yakın yerinde kalabilmelidir. Bir tasarımda dengesizlik hissediliyorsa, yeri, rengi, dokusu, yönü, aralığı, ölçüsü gerektiği oranda değiştirilmeli ya da diğer boşluklara denge sağlayıcı yeni biçimler eklenmelidir. Görsel denge, özünde düşünsel dengeyi de taşımalıdır. Bütün içinde her eleman, paylaşıma, etkileşime, ortaklığa girmek durumundadır. Denge; simetrik (bakışık) ve asimetrik (bakışımsızlık) denge olarak ikiye ayrılır. Simetrik denge; Bir eksene göre öğelerin aynı durumda tekrar etmesiyle oluşur. Simetrik denge kesin kararlı oturmuş bir kompozisyonu oluşturur; fakat fazla ilgi uyandırmaz.
Asimetrik denge; Eşit ya da eşit olmayan görsel ağırlıktaki ve çekicilikteki elemanların düzenlenmesi ile oluşturulur. İlgi çekici olması yönünden kompozisyon daha başarılıdır. Anlatımı oluşturan elemanların benzerlik, zıtlık, üslup, uygunluk ilişkileri ile renk, biçim, hareket, açık-koyu ile oluşan denge, asimetrik dengeyi oluşturur.
Hareket
Çizgi ve yüzeylerde yön değişikliği resme hareket kazandırır, yatay ve dik çizgiler durgunluk, eğik ve kavisli çizgiler de hareket hissi yaratır. Yüzeylerde de modelin çevresine göre yön değiştirmesi, dik ve yatay yüzeylerin eğimli bir şekilde olması, resimde hareketi sağlar. Resimde simetrinin monoton bir etki bıraktığı gibi, hareketsizlikte durgunluk etkisi bırakır.
Ritim
Çizgilerin, şekillerin ve renklerin düzenli aralıklarla tekrarlanmasından meydana gelen uyumdur. Görsel anlatım ve algılamada ritim ve ritimsel oluşumlar önemli yer tutar. Bir veya birkaç formun belirli sistemlerle tekrarlanmaları, ara boşlukların giderek fazlalaşmasıazalması, belli aralıklarla değişime uğramaları, periyodik olarak büyüyüp küçülmeleri, konumlarının ve renklerinin giderek değiştirilmeleri görsel yönü ile olgusu olarak değerlendirilir.
Açık- Koyu
Işık, varlıkların her tarafını aynı ölçüde aydınlatmadığı için, açık koyu farkları meydana gelir. Örneğin aynı renkte olan bir eşyaya baktığımızda, ışığın geldiği yönde olan kısımların açık ve parlak olduğunu; gölgede kalan kısımların ise koyu ve sönük olduğunu görürüz. Açık koyu ile ışık gölge terimlerini birbirine karıştırmamak gerekir. Açık-koyu, bir rengin ışıktan gölgeye geçerken aldığı ton dereceleridir (Valör). Işık-gölge, Açık – koyu kontrastları (Zıtlıklar) ve ara değerleri resimde iki boyutlu yüzey üzerinde üç boyutluluğu (Hacimsellik) ve derinliği göstermeğe yarar. Bunlardan yararlanılarak yapılan çalışma objenin hacmini, objeler arasındaki uzaklığı ve diğer özellikleri mükemmel bir şekilde algılamamıza olanak sağlar.
Fon
Resimde fon; modeli ilgi çekici, ve daha ön planda belirgin olarak göstermek bakımından önemlidir. Fon; modelin bulunduğu doğal ortam olabileceği gibi, çeşitli malzemelerden de hazırlanabilir. Önemli olan modelle fon arasında renk ve biçimler yönünden zıtlıkların sağlanabilmesidir. Örneğin, konuda sıcak renklerin hakimiyeti varsa fonda soğuk renklerle konuya kuvvet kazandırılır. Konuda yuvarlak biçimler varsa fonda dikey ve yataylar kullanılarak konunun anlamı zenginleştirilir. Hareketli konuların arasındaki durgun bir fon, göze dinlenme fırsatı verir.
Uslup
Bir sanat eseri; belli bir sanatçıya, gruba, akıma, okula, döneme ya da yöreye özgü özellikleri barındırır. Bu özellikler renk, biçim ve konu olabileceği gibi ortak bir tavır ya da öğreti olabilir. Üslup, ressamın çalışmalarında konuyu kendine göre ifade edişidir. Üslubun oluşmasında resim yapanın resim bilgisi, genel kültürü, ruhsal yapısı içinde yaşadığı toplum gibi etkenler önemli bir rol oynar.
Oran- Orantı
İki şekil ya da bir objenin bütününü oluşturan parça ve uzunluklar arasındaki ayrıntılarının farklarıdır. Resim yapmanın ilk adımı çizgidir. Modeli temel yapısı içerisinde çizerken eni ile boyu arasındaki farkı görmek de ikinci adımdır. Modelin biçimsel özelliğini tanımak ve anlamak onun eni ile boyu ve çevresindeki eşyalarla olan büyüklük farkını göstermekle başlar.
Kompozisyonda Model Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar Kompozisyonda model hazırlamak resim yapmak kadar önemlidir. Kompozisyon tasarımında kesin kurallar yoktur. Ama yine de Platon’un ‘Kompozisyon çok çeşitliliğin içindeki bütünü bulmaktır.’’ ilkesini akıldan çıkarmamak gerekir. Bir kompozisyonu hazırlarken; Model göz seviyesine uygun olarak düzenlenmelidir. Modelin göz seviyesinden çok yukarda veya çok aşağıda olmaması gerekir. Resmi yapacak kişinin modele uzaklığı 3-4 metreden fazla olmamalıdır. Atölye ortamında çalışma yapılırken yerleşim planı buna göre hazırlanmalıdır. Modeli hazırlarken göze hoş görünmesi için uygun malzemelerle (kumaş vb.) fon hazırlanmalıdır.
Yağlı Boya Detay
Yağlı Boya Detay
Yağlı Boya Detay
Yağlı Boya Detay
İş Yerlerinizde Özel Günleriniz İçin Ebru Gösterileri Düzenlemekteyiz. Buda Sizin Şirketinizim İtibarını artırmakta, Müşterinizin Memnuniyeti Demektir..
BU KURSU SATIN AL
Devamı İçin..
Özel Hediye Kutulara, Testiye, Ahşaba, Eşapba, Ayakabıya, Kaleme, Çantaya, Tuvale, Hemen Hemen Her Şeye Özel Baskı Hazırlanır
BU KURSU SATIN AL
Devamı İçin..
Karakalem Kursları, Karakalem kurslarımızda güzel sanatlara hazırlık veya özel ders seklinde yapılmaktadır.
Hafta içi ve hafta sonu grup seçenekleri mevcuttur.
Hafta içi gruplar 01 Ekim - 30 Mayıs arasında, hafta sonu grupları ise 12 boyunca devam eden gruplardır. Mayıs sonu veya Haziran ayının ilk haftası, yapılan çalışmalar beğeniye sunularak
sergimiz yapılır. Dileyen arkadaşlar çalışmalarını sergide satabilirler. Ayrıca şu an yapım aşamasında olan
satış sayfamızda da resimlerinizin satışı sizin adınıza yapılacaktır.
Çocuklar için
karakalem kurslarımız da çizim derslerimizde paket programlara tabidir.
Cumartesi saat 10. 30 - 12. 30 saatleri arasında gelen öğrencilerimiz almaktadır. Bu gruplarda
karakalem teknikleri öğretilmekle birlikte, diğer derslerde öğretilmektedir. Çocuklarda ince motor kaslarının gelişiminde çok büyük katkıları olmakla birlikte gördüğü eşyaları daha dikkatli bakması gerektiğini öğrenir. Dikkat algısı güçlenir. El becerileri artar. Sosyalleşir. Kendine güveni artar...
BU KURSU SATIN AL
Devamı İçin..
Çizim Sanat Evleri Sanat ile uğraşmak ve bu konuda olan yeteneklerinizi geliştirmek için hiçbir zaman geç kalmış sayılmazsınız ve bu konuda sizler
çizim sanat evleri bulunması ile de sizler istediğiniz gelişimi sağlayabilecek siniz.
Yağlı boya kursları gibi sanat kurslarını kaliteli bir şekilde alabilmeniz için de bizler
Anadolu Sanat Merkezi olarak profesyonel bir hizmet vermekteyiz.
>Kültür evi olarak yer almamız ile birlikte sanatseverleri buluşturmak tayız ve sizlere de
çizim sanat evleri anlamında bizi tercih etmeniz ile birlikte burada onlarla bir araya gelecek ve onların tecrübelerinden yararlanabileceksiniz.
Çocuk eğitimi en çok önem verilen konular arasında yer almakta ve bizlerde onların başarıl bir hayat yaşayabilmeleri için sizlerin yanınızda yer almaktayız.
Hobilerinizi geliştirebileceğimiz bir merkez olarak da hizmet vermekteyiz ve fotoğrafçılık, heykel, ebru, resim kursları gibi pek çok alanda kursları da burada alabileceksiniz.
Çizim sanat evleri anlamında sizler arayışınıza son verebilmek için merkezimizi mutlaka ziyaret etmelisiniz.
BU KURSU SATIN AL
Devamı İçin..
Çocuklar İçin Ebru Eğitimi Her çocuk yeteneklidir. Sadece ailelerin onları keşfetmelerini beklerler. Sizde çocuklarınızın yeteneklerini keşfetmek ve çocuğunuza yeni bir pencere açmak isterseniz Anadolu Sanat Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz.
Çocuklar İçin Ebru Eğitimi verebilecek başlıca
sanat atölyesiyiz. Eğitimi verecek öğretmelerin bilgi ve donanımları, kurs ortamı ve kurs malzemelerinin tamamını atölyemizden tedarik edebilirsiniz.
Geleneksel El Sanatları alanının incisi olan ebru eğitimi konusunda yapılan çalışmaları web sitemizden inceleyebilirsiniz. Yapılan çalışmaların tamamı videolar ile desteklenmiştir. Böylelikle verilecek eğitimin içeriği hakkında bilgi sahibi olabilir ve gönül rahatlığı ile çocuğunuzu emanet edebilirsiniz.
Çocuklar İçin Geleneksel Osmanlı
Ebru Sanatı ile tanışmak için en uygun kurs ortamını
Anadolu Sanat Merkezi’dir. Çocuklara yönelik atölye çalışmaları sayesinde minik kahramanlarımız keyifli vakit geçireceklerdir. Böylelikle ebru sanatını tanıyacak ve kendi yeteneklerinin sınırlarını keşfedebilecekler.
BU KURSU SATIN AL
Devamı İçin..
Karakalem Kursları, Karakalem kurslarımızda güzel sanatlara hazırlık veya özel ders seklinde yapılmaktadır.
Hafta içi ve hafta sonu grup seçenekleri mevcuttur.
Hafta içi gruplar 01 Ekim - 30 Mayıs arasında,
hafta sonu grupları ise 12 boyunca devam eden gruplardır. Mayıs sonu veya Haziran ayının ilk haftası, yapılan çalışmalar beğeniye sunularak sergimiz yapılır. Dileyen arkadaşlar çalışmalarını
sergide satabilirler.
Çocuklar için
karakalem kurslarımız da çizim derslerimizde paket programlara tabidir.
Cumartesi saat 10. 30 - 12. 30 saatleri arasında gelen öğrencilerimiz almaktadır. Bu gruplarda karakalem teknikleri öğretilmekle birlikte, diğer derslerde öğretilmektedir.
Çocuklarda ince motor kaslarının gelişiminde çok büyük katkıları olmakla birlikte gördüğü eşyaları daha dikkatli bakması gerektiğini öğrenir. Dikkat algısı güçlenir.
El becerileri artar. Sosyalleşir. Kendine güveni artar...
BU KURSU SATIN AL
Devamı İçin..
Çizim konusunda sahip olduğunuz yetenekleri geliştirmek istiyorsanız ve bunun için de çizim eğitim hanesi olarak kaliteli bir hizmet veren bir merkez arayışı içindeyseniz bizler sizlerin yanınızda yer almak için hazırız. Bu anlamda
görsel sanatlar atölyesi arayışına da bizler verdiğimiz kaliteli hizmet ile bir son vermekteyiz.
Anadolu Sanat Merkezi olarak biz işini seven ve sanata elinden gelen katkıyı yapmak isteyen tecrübeli öğretmenlerimiz ile hizmet vermekteyiz.
Burada sizler güvenli bir ortam bulacak ve sadece sanat anlamında değil bilim atölyesi olarak hizmet vermemizden de memnun olacaksınız.
Sadece yetişkinler için değil aynı zamanda çocuklar için başarılı
çocukların atölyesi olarak da adımızı duyurmayı işimizi severek yapmamız ile başarmaktayız.
Çizim eğitim hanesi olan merkezimizde eğitim almaktan çok memnun olacaksınız.
BU KURSU SATIN AL
Devamı İçin..
Hobi Olarak Yağlı Boya Kurslarımız birebir veya gruplar halinde verilmektedir. Klasik yağlı boya tekniklerinin yanı sıra sanat akımlarının bize kazandırdığı boya sürüşleri, modern ve soyut tekniklerle de dersler zenginleştirmiştir. Yıl Sonunda Sertifikalarını ve Sergilerini Yaparak Tamamlamaktayız
Anadolu Güzel Sanatlar Merkezimizde
Hobi, Güzel Sanatlar Fakültelerine
Hazırlık, Güzel Sanatlar
Liselerine Hazırlık ve
Çocuk Grupları için resim,
heykel,
ebru, fotoğraf kurslarımız 12 ay boyunca devam etmektedir.
Hobi ve çocuk gruplarında kayıtlarımız 1 aylık yapılır ve kursiyer istediği kadar kurslara devam edebilir.
Yağlıboya, karakalem, pastel, sulu boya tekniklerini en kolay yöntemleri ile öğrenebilirsiniz. Sezon içerisinde çeşitli mekânlarda sergilerimiz yapılmaktadır.
Kurslarımızın yanı sıra gezilerimize, doğa yürüyüşlerimize, yemekli-eğlenceli toplantılarımıza dileyen tüm arkadaşlarımız ve misafirlerimiz daverlidir.
Sanatın güzel yüzleri ile tanışmanız için sizleri bir çayımızı içmeye davet ediyoruz.
Sanatın Adresi
Anadolu Güzel Sanatlar Merkezi
BU KURSU SATIN AL
Devamı İçin..
Yağlıboya Sergisi Adana
Yağlıboya Sergisi Adana
Yağlıboya Sergisi Adana
Yağlıboya Sergisi Adana
Yağlı Boya Tablo Satış
Yağlı Boya Tablo Satış
Yağlı Boya Tablo Satış
Yağlı Boya Tablo Satış
Adana da Yağlıboya
Adana da Yağlıboya
Adana da Yağlıboya
Adana da Yağlıboya
Yağlı Boya
Yağlı Boya Tablo
Yağlı Boya Tablo
Yağlı Boya Tablo
Yağlı Boya
Yağlı Boya
Hangi Kursları Katılabilirsiniz
Gurur Tablolarımız İnceleyiniz
Kurs Saatini ve Fiyatlarını Görmek İçin Tıklayınız
Öğrenci Çalışmaları Görmek İçin Tıklayınız
Anadolu Sanat Marketi Görmek İçin Tıklayınız
Video Dersler İzle
KarakalemBoyama
KuruBoya
SuluBoya
PastelBoya
YagliBoya
Perspektif
Dijital

İletişim Bilgileri: