Sanat Eğitimi Kurs Merkezleri

Thumbnail image

 

Anadolu Güzel Sanatların Merkezinde Yeni Dönem Başlıyor

Adana’da Resim Öğretmeni Yaşar Karakuzu Öncülüğünde Kurulan Anadolu Güzel Sanatlar Merkezi Sanat Platformu, Adana Da 16 Yıldır Resim, Heykel, Grafik,  Mimarlık, Hat-Tezhip, Ebru Sanatı Ve Fotoğrafçılık Konularında Adanalılara İsteyenlere Hem Grup İsteyenlere Bireysel Eğitim Vermektedir.

Adana Da Güzel Sanatların Eğitimi Ve Geliştirilmesine Katkıları Olan Çok Az Yerlerden Biridir Anadolu Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi.

Adana’da Sanatın Gelişmesi, Yeni Sanatçılar Yetişmesi Ve Sanat İzleyicisinin Artırılması Amacıyla Fotoğrafçılık Eğitmeni Yaşar Karakuzu Öncülüğünde Kurulan Adana Fotoğraf Kulübü Ve Sanat Platformu, Anadolu Güzel Sanatlar Eğitim Kurumlarıyla 3 Yıldır Ki Adana Fotoğraf Severlere Hizmet Vermektedir.

Hobi Kurslari

Bugüne Kadar Değişik Fotoğraf Sergileri Açan, Anadolu Güzel Sanatların Kuruluş Aşaması Olarak ‘Temel Fotoğraf Ve Fotoğraf Felsefesi Dersleri, ‘Portre Fotoğrafı Ve Portre Tarihi Semineri’, ‘Dijital İşleme Semineri’, ‘İleri Fotoğraf Teknikleri Semineri’, ‘Işıkla Boyama Semineri’, Verecektir. Bunları Pekiştirmek İçin Fotoğraf Gezileri Düzenlemektedir. Adananın Yakınlarına Ve Çevre İllere Düzenlenen Gezilerde Hem Sosyal Bir Faaliyet Yürütmektedirler Hem De Öğrenci Yetiştirmektedirler.

‘Anadolu Güzel Sanatların Amacı’

Bu Seminer Ve Söyleşiler Ve Derslerle, İşe Hobi Olarak Bakan Değil, Sanata Gönül Veren Kişilerin Katılacağını Adana’da Yeni Sanatçıların Doğması İçin Çapa Harcanması Gerektiği Belirtildi.

‘Anadolu Güzel Sanatlar’ Adana Da Sanatta Güzelliği, Bilimde Sağlamlığı Temsil Eden Bir Simgedir. Dolayısıyla Bu Platformda Yer Alan Arkadaşlar, Sanatın ‘Hobi’ Dışında Yapılması Ve Aynı Anda Kentin Sanat Bilincinin Yükselmesini Hedef Alan Bir Anlayışla Bir Araya Gelmelidirler.  İçimizde, Anlatmak İstediğimiz Çok Düşünce Var. Bu Düşünceleri Anlatırken, Güzel Sanatları Ve Güzelliği Kullanmak İstiyoruz. Bizim Kullandığımız Lisanı Ne Kadar Çok İnsan Bilirse, Biz De Derdimizi O Kadar Çok İnsana Anlatabiliriz. Biz Bir Okuluz Ve Bir Ekol Yaratmak İçin Yola Çıktık.

 

Hobi Sanat Gruplarimiz

 

Güzel Sanatlar Fakültesi Varken Böyle Bir Okula Neden İhtiyaç Var? Çünkü Güzel Sanatlar Fakültesi, Sadece Seçilmiş, Belli Yeteneği Olan Ve Belli Yaşta Olan İnsanlara Eğitim Veriyor. Oysa Bizim Amacımız Kentin Sanat Bilincini Yükseltmek Ve Yeni Sanatçılar Ortaya Çıkartmak. Ev Hanımından 5 Yaşındaki Çocuklara Eğitim Vermektedir. Eğitimde Yaz Ve Zaman Yoktur. Bu Yolun Sonunda Adana Anadolu Güzel Sanatlar Daha Çok Kişileri Sanatla Fotoğrafla Ebruyla Hatla Heykelle Ve Bunların Felsefesiyle Tanıştırmak İstiyor. Bu Yolda Önce Seminerler Veriyoruz.Zaten Sergiler Açıyorduk. Son Noktada.

Akademik Bilimsel Eğitim. Başarılı Bireyler Ve Mutlu Toplum, Mutlu Gelecek.

  • Yağlı Boya Kursları

  • Heykel Kursları

  • Çocuk Kursları

  • Ebru Kursları

  • Fotoğraf Kursları

  • Üni. Haz.Güzel Sanatlar Kursları

  • Güzel Sanatlar Lisesine Hazırlık Kursları

  • Yaz Çocuk Kursları

Hobi Resim, Fotoğraf, Heykel, Ebru Kara kalem Kursları Hakkında En Çok Sorulan Sorular

 

SORU 1- Hobi resim kursları, heykel, ebru, hobi fotoğraf, kaligrafi kursları, karikatür kursları için ne zaman kayıt yapılabilir.

CEVAP 1- Hobi resim kursları, , ebru, fotoğraf, kaligrafi, karikatür kursları için yılın 12 ayı kayıt yaptırabilirsiniz. Bazı dersler grup şeklinde, bazı dersler ise birebir özel ders şeklinde yapılır. Her kursiyer kendi seviyesine göre yönlendirilir.

SORU 2- Hobi resim kursları, heykel, ebru, fotoğraf, kaligrafi, karikatür kurslarına katılmak istiyorum fakat hiçbir bilgim, deneyimim yok. Sıfır seviye ile de başlayabilir miyim?

CEVAP 2 – Hobi resim kursları, heykel, fotoğraf, kaligrafi, karikatür kurslarına katılabilmeniz için hiçbir alt yapı gerekmiyor. Aramıza katılan her kursiyerimizin sıfır altyapı ile geldiğini varsayarak dersler anlatılır.

SORU 3 – Hobi resim kursları, heykel, ebru, fotoğraf, kaligrafi, karikatür kurslarına katılmak istiyorum fakat yeteneğim olup olmadığını bilmiyorum. Yine de başarı gösterebilir miyim?

CEVAP 3 – Hobi resim kursları, heykel, ebru, fotoğraf, kaligrafi kursları, hobi karikatür kurslarına katılmak isteyen tüm arkadaşlarımıza söylediğimiz şudur; yeteneğiniz olup olmadığı bizi ilgilendirmiyor. Sizden tek istediğimiz istek ve istikrar. Gerisini bize bırakın.

SORU 4 – Hobi kursları ne kadar sürüyor?

CEVAP 4 – Kursiyerler istediği kadar hobi kurslarına devam edebilirler. Bazı kursiyerlerimizin zamanı kısıtlıdır, şehir dışından gelmiştir veya senelik iznini ayarlamıştır, 1 ay gelir. Bazı arkadaşlarımızın bir engeli yoktur, 12-13 yıl devam ederler. Hobi resim kurslarımızda en az 1 aylık kayıt alınır. Özel derslerde daha kısa süreli de ders alınabilir.

SORU 5 – Hobi Fotoğraf dersleri hakkında ayrıntılı bilgi alabilir miyim?

CEVAP 5 –Hobi fotoğraf kurslarımız 10 Saatlik bir kurdur. Profesyonel veya yarı profesyonel makine zorunluluğu vardır. Dersler birebir yapılır. Ders saatleri ve günleri öğretmenin, kursiyerin ve kursun uygun saat ve günlerine ayarlanabilir. Yılsonunda sergimiz yapılır. Dileyen arkadaşlarımız 3-5 fotoğrafı ile sergiye katılır ve başarı belgeleri sergide taktim edilir.  

SORU 6 – Hobi heykel dersleri hakkında ayrıntılı bilgi alabilir miyim?  

CEVAP 6 – Hobi heykel derslerimiz 8 Saatlik kurlardan oluşur. Ders saatleri ve günleri öğretmene, kursiyere ve kursa uygun saatlere göre ayarlanabilir. Malzeme kursiyere aittir. Şu an gerekli kil kursumuzda mevcuttur. Onun dışında gerekli olacak malzemeler kursiyere aittir. Rölyef veya büst çalışmaları yapılabilir. Yapılan ürünler kursiyere aittir. Kursiyer dilediği kadar heykel derslerine devam edebilir. Kurs bitiminde kursiyerlere başarı belgeleri verilir. Dileyenler yılsonu sergilerimize katılabilir, isteğe bağlı olarak çalışmalarının satışını yapabilirler.

SORU 7- Hobi ebru kursları hakkında ayrıntılı bilgi alabilir miyim?

CEVAP 7 – Hobi ebru kurslarımız toplamda 8 saatlik bir kurdur. Dersler birebir yapılır. Malzeme kursiyere aittir. Malzemeyi öğretmenin getirmesi istenirse ücreti öğretmene verilir. 8 Saatten daha fazla ders almak isteyenler kursa devam edebilirler. Dersler istenirse ebru suyunun ve boyasının hazırlanışından itibaren gösterilir. Ders saatleri ve günleri öğretmene, kursiyere ve kursun uygun saatlerine göre ayarlanabilir. Kurs bitiminde başarı belgeleri taktim edilir.

SORU 8 – Hobi resim kursları hakkında ayrıntılı bilgi alabilir miyim?

CEVAP 8 – Hobi gruplarımız her hafta 2 ayrı grup şeklinde derslere devam etmektedir.

1.Grup cumartesi günleri 13.00-16.00 saatleri arasında,

2.Grup salı günleri saat 09.00 – 16.00 saatleri arasında ders yapmaktadır.

Her iki hobi resim grubumuzda 8-10 kişiliktir. Aynı grup içerisinde dileyenler karakalem, sulu-kuru-pastel boya veya yağlıboya, kabartmalı teknikler çalışabilir. Ders süresince öğrencilerle birebir ilgilenilir. Dileyen kursiyerlerimiz tüm teknikleri deneyebilir. En az 1 aylık kayıt yapılır. Kursiyerler dilediği kadar kursa devam edebilirler. Hafta sonu grubumuz 12 ay faal bir gruptur. Mayıs ayı sonu veya haziran ayı başlarında AÇS Sanat Galerisinde resim sergimiz yapılır. Dileyenler tablolarını bu sergilerimizde satabilirler. Sıfır çizimle de resim kursuna başlanabilir.

SORU 9 – Hobi resim kurslarında ilk ders neler yapılır?

SORU 9 – Hobi resim kurslarında ilk dersimiz için resim-fotoğraf arşivimizden kursiyerle birlikte 5-6 resim seçilir ve öğretmenlerimizin de fikri alınarak ilk yapılacak çalışmaya başlanır. Veya kursiyer kendi seçtiği bir resim ya da fotoğrafı öğretmene gösterip fikrini alabilir. Kursiyer malzemelerini ve resmin çıktısını alarak ilk çalışmasına başlar. Tuvale yapılacak bir çalışmaysa resmin ölçülerine göre tuval önceden kursiyer veya kursumuz tarafından mutlaka temin edilir.

SORU 10 – Hobi karakalem derslerinde hangi malzemeler gerekir?

CEVAP 10 – Hobi kara kalem kursları için gerekli olan malzemeler;

1)35×50 Şöhler veya Canson kâğıt

2)50 cm.lik Plastik Cetvel (2 adet)

3)50X70 Ebadında Duralet (1 Adet) (Evde Kalsın)

4)Maket Bıçağı- – Kıskaç

5)Silgi-Kalem Silgi-Hamur Silgi

6)Kuru–Sulu Boya (Sulu boyanın kalem hali) (48’lik -36 veya 24’lük Alpino Marka Olabilir)

7)HB-B-2B-4B-H-2H-4H- Kalemler

8)50×70 Ebadında Resim Dosyası -(siyah fermuarlı resim dosyası veya bazuka şeklinde proje çantası)

9)A4 Ebadında Çizgisiz Eskiz Defteri

10)Füzen Kalem (8B veya 6B olabilir)

SORU 11- Hobi yağlıboya kurslarında gerekli malzemeler nelerdir?

CEVAP 11- Hobi yağlıboya kurslarında gerekli olabilecek malzemeler;

1-      Bir takım yağlıboya (pebeo marka olabilir)

2-      Yağlı boya fırçaları (5 sıfır-6-11-16 numaralı)

3-      1 Adet küçük boyacı fırçası

4-      Kokusuz tiner ve kokusuz terebentin

5-      2 Küçük spatula, biri küt uçlu diğeri verev uçlu

6-      Yağlıboya paleti (Kâğıt palet veya büyük plastik palet)

7-      HB Kalem – silgi

8-      Füzen kalem (8B veya 6B olabilir)

9-      50 cm’lik plastik cetvel

10-  Kullanılacak tiner ve terebentinin muhafazası için

       2 adet kapaklı, küçük cam veya metal şişe

11-  Fırçaların temizliği için yumuşak bez parçası- ıslak mendil-kâğıt havlu

12-  İsteğe bağlı malzeme çantası ve önlük

13-  Füzen Kalem (8B veya 6B olabilir)

Gelin, Kurslarımıza Kayıtsız Kalmayın

VideoDerslerVideo Dersler İzle

KarakalemBoyamaKarakalemKuruBoyaKuruBoyaSuluBoyaDersleriSuluBoyaPastelBoyaPastelBoyaYagliBoyaYagliBoyaPerspektifCizimleriPerspektifDijitalBoyamalarDijital

Thumbnail image

Sanat Dersleri, Sanat Eğitimi, Sanat Eğitimi Kursları, Sanat Evleri, Sanat Hizmetleri, Sanat Kozası, Sanat Kurumları, Sanat Merkezleri, Sanat Odaları